Saturday, November 28, 2009

Ma olen nüüd neli päeva ilusasti tööl käinud. Kolmapäev oli siis esimene päev. Läksin teisipäeva õhtul või siis õigemini kolmapäeva öösel kell 1 magama, teades et saan poole lõunani magada. Kuid asi läks natuke teistmoodi, natuke peale kuut hommikut helises Katrini telefon ning helistajaks oli Jaanika, kes ütles, et meid vajatakse farmi tööle, ajasime siis ruttu end üles ning 10 minutiga olimegi valmis ning kihutasime tööle. Kihutamisel ei olnud muidugi mõtet, sest pidime shedis ootama 45 minutit enne kui saime tööle asuda. Tööpäev lõppes kell neli päeval ning suhteliselt surnud tunne oli peal. Farmerid tahtsid meid järgmisel päeval jälle tööle ning tundub, et nüüd nad tahavadki meid nn täiskohaga tööle, mis on väga hea.Olen nüüd kolm viimast hommikut kell viis hommikul end üles ajanud, päris jube on nii vara ärgata. Kuid ehk harjun millalgi ära, päevad on suht pikad ning kurnavad tänu palavusele. Oleme teinud erinevaid asju, thinninud õunud ning pirne, korjanud aprikoose ning ploome, pruuninud tomateid ning neid ka traatinud. Seega päevad on mitmekesised-jällegi üks hea asi. Täna oli ka palgapäev-kolme päeva eest sain üle 400 dollari. Juhuu. Kahe nädala elamisraha on jälle olemas.
Täna oli meil siin torm, müristas ning sadas päris korralikult, tuul oli ka väga tugev, õnneks oli meie tormike õhtul, mitte siis kui töötasime.
Homme on mul ja Katrinil vaba päev. Jaanika läheb Erlele ning Jasonile appi squasse korjama. Squassid on pisikesed kõrvitsalised, erinevus on see, et ma söön neid (kõrvitsat ma jälestan).
Midagi muud erilist ei olegi juhtunud, sest peale tööd oled väsinud, tuled koju, kokkad ning siis natuke loed raamatut ning siis väike filmike ning magama ära. Ma loen Twilighti saagat:D. New moon on loetud, täna alustasin kolmanda osaga-Eclipse. Raamatud on inglise keeles, mis on hea. Ning filmideks on Prison Break, neljas hooaeg juba.

Sunday, November 22, 2009

Täna oli siis huvitav päev, nii positiivselt kui ka negatiivselt. Positiivne oli see, et sain ühe vägagi naeratava panema sõnumi;)(Griffithi tegelased igatsevad mind) ning meil oli täna BBQ. Mõnus on istuda laua taga ning süüa salatit ning grillida kanakoibi ning vorstikesi, teades et Eestis on kole ilm ning isegi suvel ei ole nii soe ja mõnus. Ja arvake, mis lihast vorstikesed olid tehtud. Jep need, kes mõttes ütlesid vastuseks känguru lihast, siis neil on õigus. Ma sõin täna esimest korda känguru liha. Maitse oli imelik, kuid mitte paha. Selline kuivem ning tume liha on. Positiivne on ka see, et loen ingliskeelset raamatut. Hmm mis veel positiivne on- homme saan oma esimese pisike palgatseki.Ja nüüd tulevad negatiivsed asjad: ma nägin täna madu, õnneks mitte väga lähedalt, kõigest 1,5 meetri kauguselt ning oli pisike, ehk siis pojake ning see sitapea läks me maja alla. Ta oli pruunikas, seega ma sügavalt loodan, et see ei olnud brownsnake, sest siis panen ma Stanthorpest küll minema. Brownsnake´d ju ründavad, mitte ei lähe minema. Minu õues viibimine lühenem arvatavasti nüüd veelgi. Ma olen totaalne foobik-seega pole vaja muretseda, et ma Austraaliasse igaveseks jään. Teine negatiivne asi on see, et mul ei ole ikka veel tööd. Homme lähen Katriniga farme otsima. Paariks päevaks oleks tööd vaja, siis oleks ok.

Friday, November 20, 2009

Stanthorpe

Jälle istun Mäkis:D.
Starnhorpe jõudmine võttis parajalt aega. Sõitsime Wagga-Waggast siia 12 tundi. Ning jah, ma sain esimest korda austraalias autot juhtida. Kuskil neli tundi sõitsin mina. Mõnus oli, sest polnud ammu enam autot juhtinud. Jaanika ostis siis uue auto, sest vana läks surnuaeda. Juhtisin pimedas ning pidin äärepealt tegema kokkupõrke känguruga, napikas oli.
Siia jõudes läksime põhimõtteliselt kohe tööle. Tööpäev hakkas kell 6 hommikul ning lõppes kell 2 päeval. Korjasime aprikoose ning ploome. Nii mõnus tunne oli süüa enda korjatud aprikoosi:)Väga palav oli tööd teha, laua tappev. Ja ma olin autos maganud vähem kui tunni. Peale tööl käimist tulime linna, panime end tööbüroos kirja, leidsime elukoha. Elame motelli taolises asja. Meie toas on kolm voodit, väike kööginurk ning vannituba koos WC-ga. Kööginurgas on meil ainult kraanikauss, röster ning uun. Meie kõrval on ka kohe suur köök, kus on telekas ning diivanid, korralik pliit ning söögilaud jne. Tuba on korralik. Meie motellitaoline asi paikneb bushis ning siin on maod, seega arvake ise, kas ma lähen bushi jalutama või mitte. Üritan rohkem toas passida ning häda korral ainult majast eemale minna. minu foobia suureneb. Hädaolukorraks on pesu kuivama panek.Enne kui eile õhtul magama läksin olin olnud üleval 40 tundi, selle jooksul alla tunni tukkunud, 8 tundi palavas töötanud ning sõitnud 1100 km, seega päris edukas 40 tundi oli.
Täna koristasime, pakkisime asju lahti, käisime pesumajas pesu pesemas ning poes. Nüüd peame millalgi koju minema.
Seal kus ma elan on kehv levi ning internetis pole haisugi, elan kuskil 10km linnast väljas. Siin plaanin olla kuni Jaanuarini ning siis Griffithisse tagasi. Oh, ma unustasin, eile õhtul oli mulle väga meeldiv üllatus. Mulle helistati Griffithi hostelist, henna helistas James´i palvel ning kokkuvõttes rääkisin viie inimesega, osadega kellega hommikul hüvasti ei saanud öelda ning mõnega veel. Kõik soovisid mulle mõnusat aega siin ning, et igatsevad mind tagasi ning et ma ei oleks pidanud ära minema.Päris armas oli nendega rääkida, sest meil oli oma seltskond. Nüüd ma loodan, et kõik saavad veinitehasse tööle,sest siis tuleb Griffithi elust arvavasti üks parimaid aegu mu elus:)
Rohkem mul tööd ei ole, homme hakkame Katriniga otsima. Kuskil 10 päeva pärast on tööd küll, kuid enne seda on ka vaja elada.

Tuesday, November 17, 2009

Hi there

Lõpuks olen siis Griffithist läinud. hetkel istun Wagga Wagga Mäkis tasuta netis ning ootan Jaanikat ning Katrinit. Katrinit pole elu seeski läinud. Peaksime tunni pärast kokku saama ning siis hakkame Queenslandi poole kimama, hakkan elama Stanthorpe linnakeses. Arvatavasti olen seal 1,5 kuud ning siis aastavahetuseks, kas Brisbane´i või Sidneysse ning siis Griffithi tagasi, nädalakese niisama lebotamist seal ning siis 3,5 kuud rasket tööd veinitehases. Kuus päeva nädalas, ning see sisaldab ka öiseid vahetusi. Öösel natuke parem tööd teha, rohkem raha;)Peale veinitehases töötamist reisima..ja ma ei tea kui kaua. Vaatab, mis eluke toob. Griffithis hakkas mulle väga meeldima, esimesel päeval sain küll šoki, teine päev oli juba norm ning lõpuks meeldis mulle väga, toredad inimesed jne. Hosteli omanik on ka mõistlik mees. Hostelis sain kõige paremini läbi ühe sooma tüdrukuga, lahe saksa noormehega ning siis oma inglise noormeestega. Neid oli lõpuks kuus:D. Eile sain õhtul ka üllatuse, aussie Vanessa kinkis mulle lahkumiseks šokolaadi tordi...ma olin ikka väga üllatunud, sest me suhtlesime küll, kuid mitte väga, ainult mõni kord olime rääkinud. Aga jah, ma arvan, et päris armas võib Griffithisse tagasi minnes olla.
Inglise keel on väheke paremaks läinud, eesti keelt on imelik rääkida, sest kaks nädalat kuuled põhiliselt ainult inglise keelt ning räägid ka ainult inglise keeles. Täna suutsin Jaanikale telefonis ka küsimusele automaatselt inglise keeles vastata. Vaatab, kuidas ma peale kolme kuud veinitehases töötades eesti keelt räägin:D.
Minu huul on ikka veel imelik, valus. Ja huule all on sinikas ning huulel endal on sinikas ning seest on lõhki. See oli ikka päris korralik obadus-siit ka moraal, ei tasu basseinis möllata, kui oled gooni joonud.

Bye ning hoidke pöialt, et Quuenslandi elusalt jõuaksime ning, et seal kohe tööle saaksin asuda.

Sunday, November 15, 2009

14.nov.
Täna on mul siis viimane päev Griffithis, seega tuleb täna pidu. Eile oli eriti võimas pidu. Möllasime basseinis ning niisama juturääkimine. Minul lõppes basseinis möllamine natuke kurvalt, kuna sain küünarnukiga vastu vahtimist ning nüüd on mu mokk lõhki. Enam õnneks väga paistes ei ole, kuid eile õhtul ning öösel oli ikka päris jube. Meie hosteli omanik pidutses ka koos meiega, tema jäi ikka väga purju ning saatsime ta taksoga koju. Mul on isegi kahju siit hostelist ära minna, sest inimesed on siin päris toredad ning ma olen juba hosteli eluga harjunud. Homme hommikul liigun Sidneysse ning sealt edasi Quuenslandi. Vist on Stanthorpi linnake, päris kindel ma ei ole. Appikene mul on nii uni, ei suuda rohkem edasi kirjutada, puhkan natuke ning siis liigutan end edasi.

16.nov
sain veinitehasesse tööle ning olen ikka veel griffithis, ehk saan täna minema, ei tea veel.

Wednesday, November 11, 2009

6.november.
Ma ei ole enam vist suurem asi blogi kirjutaja. Olen nüüd omadega Griffithi linnakeses. See asub New South Wales´i osariigis. Ma arvan, et kauaks ma siia ei jää. Pole tööd, liiga palju päkkereid selle koha jaoks. Käisin täna kõik tööbürood läbi ning nothing. Aga eile käisin ma tööintervjuul, elus esimest korda siis. Loodan, et ehk läks õnneks, võtavad ühendust järgmisel nädalal, kas kolmapäeval või neljapäeval. Tööle hakkaksin alles kuskil 15. jaanuar. Ja töö on veinitehases veini cellaris. Ehk siis hakkan veini valmistama. Palk on seal on päris hea. 1000-1500 dollarit nädalas, seega väga loodan saada seda kohta. Gasella veinidele hakkaksin siis töötama, et varsti peate kõik Austraalia veini jooma hakkama. Gasella wines from Australia and Yellow tail wine is name of the wine. Aga mul oleks ikka enne ka vaja tööle saada, sest pankrot terendab.
Ma elan hetkel päkkerite hostelis, ühes toas koos kolme Inglise noormehega. Sõbralikud on, kaks neist on isegi päris kenad:). Üks neist läheb öösel nüüd ära, melbourne. Kuid ka tema käis eile venitehases intervjuul, seega võib olla kohtume veel. Eile käisin oma toa poistega pokkerit mängimas. Alguses läks puusse, kuid lõpus läks päris hästi, kuni ma otsustasin all in teha ning kaotasin valusalt. Olge rahulikult, me ei mänginud raha peale, riiete peale ka mitte, tegemist oli kohalike pokkeri klubiga. Muidu on päkker päris jube koht, kole ning maksab ikka räigelt. 120 dollarit nädalas põhimõtteliselt mitte millegi eest. Mul ei ole isegi kappi, kahte riiulit saan kasutada, kuid pesu pean ikka kotis hoidma, riideid käin ka WC-s vahetamas. Peale päkkeri elu ei kohuta mind vist midagi, välja arvatud muidugi ussid, ma arvan, et mu foobia on hullemaks läinud.

Aa viimane õhtul Melbournes panime pidu, päris lõbus oli. Melbourne oli ikka tore linn. Enne ära minekut külastan seda kohta kindlasti.

Rohkem ei oska midagi kirjutada, tervis on korras ning muidu on ka ok, aint et tööd oleks vaja.




8.november
Täna käisime jõe ääres ujumas ning päikest võtmas. Tore oli. Jõgi oli küllaltki lai ning vool alguses ei tundunud üldse tugev, kuid kui ma olin juba paraja maa ära ujunud ning tahtsin tagasi ujuda, siis ei saanudki. Paanikahoog tuli isegi peale, sest jalad põhja ei ulatunud, teised olid ka päris kaugel ning tagasi ujumine tundus täiesti võimatu, vool kandis mind lihtsalt endaga kaasa, õnneks tuli mul mingil määral mõistus pähe ning üritasin kaldasse ujuda, see õnneks õnnestus. Aga pabin oli küll sees igatahes. Peale seda ma enam eriti ujumist ei harrastanud, mängisin vees lihtsalt palli ning lebotasin rannas. Liiv oli ikka väga kuum seal, käia oli suht võimatu. Muud rohkem ei ole teinud kahe päeva jooksul. Eile oli muidugi korralik pidu, kuid minu üleeilne gooni joomine rikkus eilse peo ära ning seega ma kõige suurem pidutseja ei olnud, teised aga võtsid mõnuga. Inimesed kellega siin hostelis suhtlen võtsid ette võistluse. 100 shotti-100 minutit ehk siis üks minut, üks shot. Inimesed olid ikka väga wasted pärast seda. Shoti materjaliks olid kõikidel õlled, kuid David hull jõi gooni, ta pidas vastu 54 shotti ning siis oli väike feeling sick period ning pärast seda hakkasime mängima shitheadi, kes kaarte üles pidi võtma, pidi ka jooma. Packerid on ikka suht joodikud küll. Täna hakkab jälle mingi pidu varsti. Ma arvatavasti lähen siit 14. nov ära, Jaanika tuleb mulle järgi ning siis Queenslandi. Siit ma tööd ei leia. Üks võimalus on, et lähen Mildurasse koos Davidiga Aga eks kõik selgub paari päeva jooksul.


12.nov
Täna öösel läks Dave Mildurasse ära. hetkel Rossiga kahekesi toas, kuid homsest jagan jälle kolme poisiga tuba. Ise lähen siit pühapäeva hommikul ära- Quuenslandi koos Jaanika, ning seal peaksin ka töö saama. Veinitehase töö kohta veel ei tea, loodetavasti saame täna õhtul teada, ma vääääga loodan saada seda tööd. Hosteli rahvas on lahe ning palk on super. Kui täna saadakse tööintervjuu tulemused teada, siis läheb ka täna hullemaks peoks ära. Damn mul on väike närv ikka sees.
Hoidke pöialt!!!

Sunday, November 8, 2009

Ups, j2lle m2lupulk kodus, ma olen lootusetu:)
Tood pole, kuid elu on hetkel l6bus. Eile oli j2lle pidu, siin on igap2ev pidu. Elan endiselt kahe Inglise kutiga. Ross ning Dave ehk siis David. Dave ei l2inudki 2ra ning tundub, et ei plaani veel minna. Vb n2dala l6pus. Siis j22me Rossiga kahekesi. Rohkem ruumi meie huberikus:D. Mul on hull uni peal, mis sest et sain noodist alles kell 11 v2lja, see mitte midagi tegemine v2sitab liigagi palju. Ja hoidke nyyd k6ik mulle poialt, l2hen kohe varsti yhte hotelli tood kysima. Ehk saan kasv6i paariks p2evakski. Rohkem ei ole aega kirjutada.

Bye.

Friday, November 6, 2009

Griffith

Olen nyyd omadega Griffithis. Olen elus ja naudin ilusat ilma. Raha veel nati on, kuid tood pole, seega on lootus, et varsti ei ole enam raha ka. Siis elan 6hust ja armastusest edasi. Tegelikult kirjutasin ma eile ka oma arvutiblogisse, kuid unustasin m2lupulga koju ning ei saa t2na seda postitada. Yritan mingi muu p2ev.

Eile oli liiga hull hosteli pidu. Gooni joomine on ohtlik asi. Goon on 4 liitrises pakendis olev 9kraadine vein, mis maitseb nagu limonaad ning t2nu sellele jood sa seda ka suht palju ning yhel hetkel tunned, et oled vintis ning siis tuleb meelde, et ups, see ei olnudki limonaad, mida nii m6nuga j6id.

Inimesed on p2ris toredad, kuigi koreakad on ikka v2he imelikud. T2na on hostelis p6hiline peop2ev, ei taha m6eldagi, mis siis t2na saama hakkab. BBQ ning goon j2lle, ausalt ma hoian end seekord goonist eemale. Kui muidugi David j2lle ei 6huta mind kaartidega joomism2ngu m2ngima. David on inglane v6i 6igemini waleslane. Ehtne punapea:D. Seega pole minu maitse, et muretsema ei pea. Aa ja ma elan taga yhes toas kuni homseni, sest ta l2heb vist 2ra. Tark tegu, ega minagi liigun siis varsti 2ra.

neti aeg on l2bi.
bye,
no worries.:D

Sunday, November 1, 2009

1. november.

ma istun ikka veel Melbournes, arvatavasti lähen siit kolmapäeval ära, aga ei tea veel. Mulle täitsa meeldib siin. Ilus ning puhas suurlinn. Asiaate on siin väga väga palju, seega on siin ka palju aasia toidukohti, mis mulle vägagi meeldib. Aasia toit on ülekõige. Mustanahalisi siin minu arvates väga palju ei ole või siis ma lihtsalt ei pane neid tähele. Ilmad on siin nüüd õnneks küllaltki ilusad olnud.
Ma elan siis ikka veel samas korteris, kuhu alguses tulin. jagan tuba jaapanlanna Yukiga, armas tüdruk on.
Millega ma siis vahepeal tegelenud olen? Kolmapäeval tuuritasime Jaanikaga niisama linnapeal ning õhtul läksime Zorani juurde Anglesea´sse, see on rohkem kui 100km Melbournest väljas, ookeani äärne ilus vaikne koht. Olin sean kaks ööd. Zoran on hästi lõbus ning lahke vennike. Neljapäeval lebotasime alguses niisama väljas, siis läksime randa. Ujusin esimest korda ookeanis. Alguses tundus vesi ikka päris külm, kuid lõpuks natukese ajaga harjusin ära. Mina, Jaanika ning Zoran olime ainukesed, kes ujumas ning bodyboardingut tegime. Aussiedel on ju veel kevad-kes siis kevadel ikka ookeanis ujumas käib:P. Minu jaoks oli bodyboarding ka esimest korda, kahjuks lained eriti suured ei olnud, ehk mõni teinekord läheb paremini. Õhtul jõime veini ning rääkisime juttu. Reede hommikul tuli Jaanika Melbourne tagasi, pidi tööle minema. Ma jäin Zoraniga veel sinna, reede õhtupoolikul tulime meie ära. Käisime veel ujumas ning lebotasime niisama ja sõitsime ka natuke ringi. Eile ehk laupäeval käisin Melbourne akvaarumis. Vapustav koht, ei kahetse üldse, et nii palju raha sinna alla panin, asi oli seda väärt. Õhtul käisime Yuki ning Jaanikaga pubis, ikkagi Halloween oli, ei saanud ju toas istuda. Tegime ikka korraliku meigi ka, mida oli hiljem väga raske maha võtta. Ma nägin nagu zombi välja. Täna oli mul täielik mitte midagi tegemise päev. Magasin kaua, siis käisin linnas-kuulsas Myeri kaubanduskeskuses, mis minu meelest oli küllaltki jube koht. Ei suutnud seal eriti ringigi käia. Asjad olid suht kaootiliselt ning mina nende süsteemist aru ei saanud ning ega väga ei süübinudki. Ostin sealt ühe salli, mul kaasas ainult üks ning see liiga paks suveks. Siis käisin veel vietnami toidukohas söömas, kohutavalt hea toit oli ning siis tulingi koju tagasi. Nüüd olen lihtsalt netis ringi vaadanud ja piltidega tegutsenud. Homme plaanin veel linnapeale minna ja kirsifarmi helistada.. loodan ikka veel sinna tööle saada. Ülehomme on plaanis minna loomaaeda ning edasi siis vaatab, mis saab. Ma ei oska eriti midagi kirjutada siia. Iga päev juhtub midagi ning koguaeg on huvitav ning uus, mulle meeldib.