Friday, October 29, 2010

NT Library

ma olen siin vahepeal jälle laisk olnud ja ei ole kirjutanud. Aga mul on sõber Rudolf, kes mind ikka utsitab aegajalt.
Minu mangode korjamine on läbi, see sai juba nii mõnedki päevad tagasi läbi. Oleme niisama olnud, paar õhtut tagasi oli meil seasoni lõpetamise pidu. palju oli süüa ja juua. Mina jõin jälle loomulikult akoholivaba õlut, päris raske on ikka selline karske olla, kui su nina ees on tasuta alkohol ning ümberringi kõik lällavad. Teistel selle vastu ei ole midagi, sest ma sain neile jälle kainet rooli mängida. Tundub, et seekord sõidan ma autoga rohkem, kui eelmisel korral austraalias. Et kui Eestisse tulen, siis kui avastate, et mõni hull sõidab valel pool teed, siis olen see mina. Pidu oli muidu normaalne, kui välja jätta, et neli poissi hakkas oksele, nõrgad ma ütlen. samas meist keegi polnud ammu ka midagi joonud, et eks kõigil hakkas eriti kiirelt pähe. Ma elan muidu ikka veel darwinist väljas, farmer poputab meid kolme tüdrukut ikka korralikult, saame rahus seal tasuta elada ja eile viis meid ta kasiinosse VIP ruumi, sai söödud ja mina järjekordselt mahla juua, kui teised kõrval rõõmsalt veini libistasid. Ma ütlen, kõik need üritused on minu kiusteks tehtud. Aga jah, kui mul oli eesmärk siin olles olla kaine, tsölibaadis ja suht taimetoitlane, siis see taimetoitlus on sajaga läbi kukkunud. Teiste asjadega läheb mul hästi. Ega mul midagi erilist juhtunud ei ole. Mul seekord kasiinos meeldis,sest enne minekut käisin pokiesid mängimas ja sain 28 dollarit rikkamaks. Hea tunne on ikka raha juurde saada palja mängimisega.
Ma olen tegelikult väga õnnelik, et mangod läbi said, ma viimasel tööpäeval ikka kirusin iga minut oma tööd. Siin on ikka nii kuradima palav ja ebameeldiv olla. Ma ei saa aru, mis inimesed tahavad siin üldse elada. Ja mina saan siit õnneks varvast lasta kolmapäeva varahommikul, sõidan Cairnsi Jaanika juurde, kus teen veel kuni kaks nädalat seda farmi tööd. Ja siis teeme Jaanikaga Uluru tripi ja ma seda Uus-Meremaa asja ei tea veel, mul siin muid mõtteid tekkinud.
Täna rentisime saksa tüdrukutega auto kolmeks päevaks, selline armas maastut, et teha Kakadu park, see on Austraalia suurim looduspark. teeme seda kaks päeva arvatavasti. Mul nende saksa tüdrukute hea klapp, kahju on neile head teed cairnsis soovida, me lendame sinna koos. Mul need plaanid siin koguaeg muutuvad, et tean ainult paari päeva ette ja kas alati sedagi. Sellist asja mul eelmine kord küll ei olnud.
Ma nüüd vast lõpetan, midagi põnevat nagu ei ole rohkem kirjutada. Ärge kunagi Darwini tulge,siin rannas ujuda ei saa, kui sa just enesetapu mõtetega ei ole. Sääsed on ööpäev läbi kallal ja need sääsed on koletised võrreldes meie armsate tegelastega, nad on küll väiksemad, kuid nende hammustused on miljon korda hullemad. Siis on siin sigasuured rõvedad konnad. Madusid leidub nii maa peal kui puu otsas. Linnas ringi käies on kõik kohad täis koledaid, musti ja purjus aborigeene. Ja kuumus, see on tappev, kui sulle meeldib 24h saunas olla, siis sobib. Kui isegi öösel on 34 kraadi, siis mõelge kui palju on päeval ja päikesega. See viimane lõik on küll vist minu ving, kuid jah mulle siin ei meeldi.

Monday, October 18, 2010

Humpty Doo

19.oktoober
Pidin rääkima oma känguru jahist. Ma võtan nüüd väikse lõigu ühest kirjast mille ma kirjutasin, ei viitsi uuesti sama asja kirjutada.

Ma käisin täna jahil, känguru jahil. Meie farmer viis meid kõiki känguru jahile peale tööd. Kõik on tegelt minu süü, sest mina ütlesin, et tahaksin proovida känguru liha. Igatahes läksime jahile ja mina olin esimene, kes sai siis känguru sihtida, sest teised lõid põnnama. Nuh ma siis saingi püssi kätte ja sihtisin känguru ja kurat sain pihta kah ning känguru ei olnud just 10m kaugusel. Igatahes lasin ma känguru vigaseks ja siis oli suur jant, et teda uuesti tulistada, kaks inimest lasid tast mööda, ma sain jälle püssi endale ja lasin jälle pihta, kuid mitte surnuks. Lõpuks lasi meie farmer ja temagi täitsa surnuks ei lasknud, viimane au jäi meie jaapanlasele, kes lasi meetri pealt talle pähe, mina ei julgenud. Vaene känguru sai palju kannatada.

14 oktoober käisin siis jahil. 15 oktoober nägin ma jälle madu. See siga oli mangopuu otsas. Õnneks mina seda puud ei korjanud, kuid mind kutsuti madu vaatama, vastik roheline tegelane oli. See võeti mangode korjamise asjaga kinni ning visati minema, ma oleks tahtnud, et ta ära tapetaks. Seega ma nägin madu puu otsas ja madu lendamas, kaks kõige õudsemat õudusunenägu korraga. Mulle see outback ikka väga ei meeldi. Ja ma ei mäleta, kas see oli samal päeval või üks päev enne, igatahes oli meil ka suur hüppav ämblik WC-s. Ma ei saa aru, mis inimesed tahavad elada outbackis. Peale ussipäeva tulime natuke linnale lähemale, öeldi, et korjamine on tänu tsükloni tulekule lõpetatud. Laupäeval siis pakkisime siin kaheksa tundi viimaseid mangosid. Suhteliselt masenduses olin, sest mõtlesin, et pean uue töökoha endale otsima, kuid pühapäeva hommikul tuldi ütlema, et hakkame uuesti korjama, kuid peame ootama, millal mangode pakkimise masin korda saab, täna teisipäev ja lõpuks sai korda, et täna õhtul lähme enda farmi tagasi ja homsest jälle korjama. Alates pühapäevast olen ma siin niisama lebotanud, eile ja täna võtsin päikest, päris hästi hakkab peale, et jume mul jälle tagasi :)

Minu farmer on väheke imelikuks läinud, käib ja teeb mulle komplimente, see ei istu mulle eriti, 60 aastane vietnami vanamees võiks oma suu kinni hoida. Aga rohkemat hetkel ei olegi juhtunud.
Loodan, et saan nüüd 2,3 nädalat ilusasti tööd teha. Siis peaks rahaliselt mul kõik ok olema ja siis saan ehk detsembris Uus-Meremaale paariks nädalaks minna. Seal ei ole ühtegi madu, et mul on vaja puhkust neist.

Jaja..mu taimetoitlus on suht läbi kukkunud. Kuigi poes käies ma siiani liha ei osta. Alkoholile aga ütlen ilusasti ei :)

Friday, October 15, 2010

15. oktoober

elus olen. netti sain kahjuks ette teatamata. ma käisin eile känguru jahil, ja lasin ühe känguru maha kah, vot kahjuks ei jõua pikemalt rääkida sel teemal, kirjutan hiljem siia:)
11.oktoober
Eilne sissekanne jäi ikka väga lühikeseks, hakkasime tüdrukutega rääkima ja pärast tuli uni peale. Igatahes rääkides laupäevast, siis käisime Darwinis, ostsime süüa, saime netti ja ostsime ka mõned tööriided. Netis käik oli kasulik, kuna tegin ära avalduse, et saada oma vanasse veinitehasse laborandina tööle. Hoidke nüüd kõik pöidlaid, et ma selle töö saaks. Muidugi tegin avalduse, et saada ka oma vanale tööle tagasi. Samuti sain palju ilusaid kirju.
Eilne tööpäev oli siis täispikk, 7 hommikul kuni poole seitsmeni õhtul, see sisaldab siis 1,5 tundi lõunapausi, töötunde on kokku 10, nii peaks tegelt igapäev olema. Eile oli ikka kuradi palav, kella poole viiest hakkas sadama ja töötasime sadus, hea paras oli, kuid ainult märg. Pean siin kohas veel neli nädalat vastu pidama, siis saan jälle reisima ning tsivilisatsiooni. Töötan muide mingi vietnaamlase juures. Ta on olnud New Yorkis mingi õppejõud, siiani vist käib vahel andmas, kuid oi appi vaesed tudengid, minu arvates on tema inglise keel nii kohutav, et jube. Kuid vb on NY-s mingeid kilide koole kah. Ma ei ole küsinud,mis keeles ta andis. Kõige jubedam on asja juures see, et ta arvab, et räägib normaalset inglise keelt ja siis vuristab veel, mitte keegi tavaliselt suurt aru ei saa. Hetkel on mul muide lõunapaus, ilm on hea pilves, seega väga hull ei ole, kuid eile oli jah 40 tuuris neid kraade, sauna igatsust eile küll ei olnud. Täna juba jälle on. Muide mu taimetoitlus on läbikukkunud, käisin laupäeval mäkis ja sõin kanaburksi. Aga rohkem ma 11 päeva jooksul liha ei ole söönud,kui burks ja pizzat. Alkoholi ei ole ma üldse puutunud, kuigi tahtmine oleks küll ühe külma õlle või siidri nahka panna. Ma nüüd puhkan nati. 50 minuti pärast jälle neid nõmedaid mangosid korjama.

14.oktoober
olen siiani mangodes ja tundub, et mul lootust siin kõik oma plaanitud aja vastu pidada. Kuumus ja niiskus on siin tappev, kuid töö muidu on lihtne ja inimesed on lahedad. Saan oma saksa tüdrukutega väga hästi läbi ja juttu on ka meil palju. Koos ühe dušši all käimine on meil juba tavaks siin saanud. Poisid igatahes meil igakord naeratavad kui kolmekesi dušši alt välja kobime :D. Poisid on ka meil normaalsed. Nuh jaapanlane on väheke imelik. Meil on siin kaks õhtut filmikad olnud ja ta ei löö meiega kampa. Aga noh enda mure, ta meist ainuke ka, kes armastab väikest jointi teha. Taiwanist pärit noormees on armas, tal inglise keel on kehva, kuid üritab palju ja on hästi sõbralik ning abivalmis. Saksa poiss Gabriel on lahe, ok ta ei ole enam poiss, 29aastane on. Bioloog ja palju reisinud inimene, et temaga on päris tore juttu ajada ning huumorisoon on ka olemas. Seega inimestega on mul siin vedanud.
Igapäevane vaenlane on mul siin päike, mind ei tee hetkel mitte miski rohkem õnnelikuks, kui pilvede ilmumine päikese ette ning natuke jahedam tuuleiil. Isegi õhtul kui välja lähed ja kottpime on, on palav. Kuid väga väljas me ei istu, sest siin on sääsed. Need on siin väiksemad, kui meil eestis ja natuke kiiremad kah. Et maha neid ei õnnestu nii kergelt lüüa.
Ja muide siia Darwini on vist kõik aborigeenid kokku tulnud, nad on ikka jube koledad ja mustad ning purjus ja räuskavad. Aga jah seda nende inetust on raske isegi sõnadesse panna. Ma olen väga õnnelik, et ma aborigeenina ei sündinud.

Friday, October 8, 2010

7.oktoober.
Olen siin juba mõnda aega olnud Austraalias, maandusin Darwinis teisipäeva hommikul ja praegu on neljapäeva õhtu, sain endale töö juba ja homme hakkan tööle. Darwin mulle ei meeldinud, mõttetu linn. Suht palju veetsin seal aega toas, otsides tööd või siis skypedes. Natuke käisin ka ringi, tahtsin minna ka randa, läksingi, kuid see oli inimtühi. Ok, ma valetan ei olnud inimtühi, ranna ja metsapiiril olid mingid purjus aborigeenid, neid ma inimesteks tegelikult ei loe. Minule aborigeenid üldse ei istu. Ostsin Darwinist mõned vajalikud asjad ka, tööriideid natuke ja siis Havaianas, ehk siis minu uued armsad plätud. Ma olen olnud austraalias kolm päeva ja see tundub juba igavikuna. Ma ei oska midagi erilist Darwini kohta kirjutada. Enesetunne oli imelik siia jõudes, kuidagi kodune natuke, sest ikka päris palju aega siin veedetud. Samas pean ma ütlema, et mul on meeletu koduigatsus peal. Oeh ma parem ei räägi sellest siin, see arvatavasti süveneb nende nelja-viie nädala jooksul, mil ma siin olen.

Ma nüüd räägin natuke oma tööst, ma ei soovita seda mitte kellelegi. Aga miks ma sellega nõus olin, oli see et ma ei teadnud enne kõike fakte. Ma teen otsuseid ikka tõsiselt mõtlemata. Mul oli vaja tööd kohe, sest 4,5 nädala pärast tuleb Jaanika siia ja siis hakkama ringi natuke sõitma. Ja töö pidin siit kandist leidma ja ainuke töö, mis siin hetkel on, on mangode korjamine ja pakkimine. Ma ettekandja tööd ei taha eriti ja nii väheks ajaks tavaliselt ei võeta ka, ma peaks veel mingi RSA ka tegama, kuid mul ei ole seda. Igatahes oli mul hosteli tahvlil Davidi tööpakkumine, ja töölt ma talt saingi, täna sain kätte ja kahe tunni pärast tuldi järgi ja toodi ming pärapõrgusse, mul ei ole õrnaaimugi kus ma olen, tean et lähib pood on tunniaja sõidu kaugusel ja siin ei ole levist haisugi. Seega ma ei saa kellegagi kontaktis olla. It sucks a lot. Iga päev on kümnetunnised tööpäevad, palk on 15 dollarit enne makse ja majutus on tasuta, tänu millele ma olin nii madala palgaga nõus. Ja kuna tunde saab ka palju, siis peaks raha kogunema ning ma ei saa kuskil raiskamas ka käia. Ja õnneks tööandja on tore, kuigi ta võiks raha rohkem maksta. Täna tõi meile kõigile pizzat ja ma patustasin, sõin liha, kuid mul oli lihtsalt masendus ja ma ei oleks suutnud endale süüa teha. Nii miks ma seda tööd juba vihkan, mangod sitapead on mürgised või noh nende varred ja nad pritsivad mingit põlevat vedelikku ja siis tekitavad nad ka allergiat, kõikidel siin kes on juba keha pisikesi punne täis. Nii, et jah kui ma arvasin, et tomatid on nõmedad, siis mangod on veel nõmedamad. Ma ei saa aru, miks ma eestist ära tulin. Mul oli mõistlik töö ja parim noormees maailmas ning mina tulen end siia piinama. Ah parem lõpetan, homme saan ju edasi kirjutada, vaatame kas pean siin 4 nädalat vastu.

8.oktoober
esimene tööpäev üleelatud, alustasime kell 7 hommikul. Esimese poole tunni jooksul suutsin mina saada seda põletust tekivat vedelikku näkku, oi kuidas ma siis ropendasin, õnneks eesti keeles, et keegi minust aru ei saanud. Aga hea oli, et ma sain kohe vett ja maha kõik pestud, põletust ei tekkinud, kuid hirm oli pärast väga suur, kahe tunniga see umbes kadus ja rohkem selliseid intsidente ei olnud. Töötasime kella 12ni ja siis oli 1,5 tunnine paus, siis uuesti tööle, Peasi pausi oli ilm palavamaks läinud. Kuid sai kuidagi hakkama, õnneks on meil koguaeg jahe vesi käepärast, et saab koguaeg juua, mida ma ka teen. Kuskil 16.40 hakkas sadama ja korraga, meie kolm kili ei taht lõpetada, ma ka natuke töötasin edasi, ehk siis 10 minutit ja siis panin kisama ja hakkasin streikima, igatahes kella viieks lõpetasime töö, üleni läbi märjad ( mina seisin puu all viimased 10 minutit, minuga ühinised õnneks kaks saksa tüdruk). Meid ongi siin seitse korjajat, neli poiss ja kolm tüdrukut. Kui mina, Lena ja Fransesca hakkasime karavani poole tatsuma, siis juhtus midagi, ma ma lootsin, et ei juhtu. Me nägime madu ja nii suured, kui minu teadmised madudest on, siis see oli brownsnake, ehk üks mürgisemaid madusid üldse. See sitapea tahtis ka vihmakäest põgeneda ja otsustas seda teha, roomates minu ja Fransesca vahelt läbi. Ja mida ma imestan, et ma isegi jooksnud teises suunas, ma vist olin vihma peale liiga vihane ja päikesest uimane, et ei suutnud reageerida. Pärast muidugi käisin eriti ettevaatlikult. Ja nüüd midagi noormeestele, peale vihma, hakkas meil kolmel neiul külm ja me läksime koos ühe dušši alla pesema. Oi kuidas meie poisid pärast üllatunud olid, kui nägid et kolm inimest tuleb dušši alt välja. Aga see on ka kõik, mis täna olulist juhtud. Ootan nüüd millal tüdrukud Darwinist tagasi tulevad, andsin neile telefoni kaasa, et ehk on sealt sõnumeid tulemas. Ise ma ei hakanud minema, nad läksid meie tööandjat sõidutama, kuna ta oli nii väsinud, et ei jõudnud ise sõita. Ma ise olen ka hetkel suht väsinud, sest öösel magasin vägaväga kehvasti. Seega mingi viietunnist trippi ma ei oleks küll jaksanud ette võtta. Eriti veel juhtida ka, siin osad teed väga halvad.

Sunday, October 3, 2010

Singapore

3.oktoober ja Singapur

Olen Singapuris juba kolm ööd olnud ja kohe on neljas ehk viimane öö tulemas. Mulle siin päris meeldib, miljon korda normaalsem koht kui Kuala Lumpur ja inimesed on ka väheke rohkem tsiviliseeritud. Kirjutan siis päevade kaupa jälle. Oi kui tubli ma olen selle blogi pidamisega, kui see nii vaid kõik need kuud vastu peaks.

Esimene päev-tegelikult siis õhtu, kuna jõudsin siia kell kuus õhtul. Lennukisõit oli küllaltki talutav, vaatasin kaks väga head filmi ära ja jäin vinti ka veel. Mina igatahes ei sõida enam pikki otsi mitte kunagi odavlennu firmadega, British Airways ja Quantas ruulivad. Nüüd aga Singapurist, esimesel õhtul töllerdasin kohe Little Indiasse, see on mul siin hosteli külje all. Ostsin juua ja päiksekreemi, mille ostsimise oleks ma võinud vist vabalt tegemata ka jätta, kuna ma ei oska seda ju kasutada. Käisin ka söömas Hiina seafoodi ja siis kobisin hosteli tagasi ja pidasin väikest Skype sessioni, mis mind õnnelikuks tegi:) .

Teine päev- krt öö oli jube, magasin totaalselt kehvasti, ajavahe annab sajaga tunda ja annab seda siiani. Kui olin lõpuks kell 11.30 üles end ajanud, uimerdasin natuke ringi ja siis läksin linna peale, Käisin põhi shoppingu tänaval ja kui suur oli piin, et ma midagi osta ei saanud. Siit võib kõike leida. Käisin loomulikult vahepeal ka söömas ja sõin mingit taimetoitlaste nuudleid, kuna mul hakkas ju taimetoitlase elu, isegi piima ei sisaldanud need nuudlid. Maitse oli ok, kuid lõpuks läks mannetuks. Käisin veel linnas ringi, vaatasin ära ka Fort Canningu pargi ja kuueks olin ilusasti hostelis ja jalad valusad.

Kolmas päev-minu väga pika jalutuskäigu päev. Käisin kokku phm viis tundi järjest, vahepeal küll peatusin söömiseks. Ja oi kui palav oli, selg oli koguaeg märg. Vaatasin üle kõik põhitornid ja ärikeskused, käisin Singapuri lõvi vaatamas ja mööda jõekallast jalutamas, samuti veel mingi mošee juures ja siis India linnaosas ja nende templis, hosteli jõudes lõhkusid jalad jälle tuld, lubasin endale väikse ostu ka. Ostsin peavõru. Õhtu möödus hosteli otsimiseks Austraalias ja natuke töö vaatamiseks ka.

Neljas päev-oi ma pidin hommikul vihast surema, meie tuppa kolis mingi üliloll kili, kes siga tõusis 7.30 üles-pühapäev on muide ja minul oli jälle kehv magamine seljataga. Ja siis ta kolistas rohkem kui tund aega oma asjades ja veel kui lärmakalt. Ma ise ka ei suuda imestada, et ma midagi ei öelnud, kuigi koguaeg oli tahtmine midagi nähvata. Kui ta homme hommikul ka nii teeb, siis tuleb tal kindlasti minuga tegemist. Nii lõpuks kui ta oli oma sagimistega ära lõpetanud ja lõpuks kuskile linna peale läinud, jäin ma uuesti magama ja tõusin täpselt siis üles, kui hommisöögiaeg oli möödas-geniaalne ma ütlen. Meil saab siin hostelis hommisööki, mis kuulub hinnasisse ja ma ei ole kordagi veel sinna jõudnud, homme ausalt jõuan. Minu päev seisnes siis Sentosa saare külastuses, kuradi ülepuhutud koht, paradiisist on asi kaugel. Nii võrd turistilik koht, et mul läks alguses süda pahaks. Lõpuks leidsin end ikkagi õnneks või kahjuks vee ääres peesitamas. Päiksekreemi ma endale peale ei pannud, kuna oli täiesti pilves, aga hosteli tagasi jõudes avastasin, et olen punane kui vähk. Loodan nüüd, et kõik nahk mul maha ei tule. Käisin ka aasia mandri kõige lõunapoolsemas kohas, 136km ekvaatorist- jeeee. Sellepärast ma ära põlesingi. Hostelisse tagasi jõudes ja avastades, et ma olen punane jooksin kohe ühte suurde ostukeskusesse ja ostsin päevitamisjärgse kreemi, loodame et aitab, ostsin ka kingad endale. Minu arvates on need väga ilusad, madalad varbavahekad ning ümber pahkluu on ka kinni, Selle ostu teinud otsustasin lõpuks ometi India sööki sööma minna, tahtes minna Little Indiasse, kus on põhi söögikohad, avastasin, et kõik meessoost murjamid on tänavatele kogunenud ja ühtegi naissoost tegelast ma ei näinud ja valgetest siis rääkimata. Esimene mõte oli põgenede ja seda ma ka tegin. Leidsin hoopis mingi ilusa ja kalli India restorani, kuhu ma end ka maha pratsatasin ja nautisin väga head sööki. Head, kuid kallist. Hinnast me ei räägi :P.
Aitab kah vist nüüd. Järgmine kord kui kirjutan olen vist juba Darwinis.